Vuosi 2017 tuo mukanaan merkittävän uutisen – Boliden ja Sataservice laajaan yhteistyöhön

Olemme sopineet tärkeästä uudesta kumppanuudesta, joka laajentaa Sataservicen toimintaa merkittävästi. Kyseessä on ruotsalainen metallialan konserni Boliden Ab, jonka erikoisaloihin kuuluvat malminetsintä, kaivostuotanto, sulattotoiminta ja metallien uusiokäyttö. Boliden Ab on alansa johtavia toimijoita ja työllistää Suomessa noin 1500 henkilöä. Boliden Harjavalta Oy:n tuotantolaitokset Harjavallassa sekä Porissa työllistävät lähes 500 henkilöä, ja yritys on näin ollen yksi suurimmista työnantajista alueella. Boliden Harjavalta Oy:n vuosittaiset tuotantokapasiteetit ovat merkittäviä. Esimerkiksi anodikuparin osalta tuotantokapasiteetti on 210 000 tonnia, joka jatkojalostetaan Porin tuotantolaitoksella, jossa katodikuparin tuotantokapasiteetti on 155 000 tonnin vuositasolla.

Boliden Harjavallan käyttö- ja kunnossapitojohtaja Timo Lehtinen kommentoi: ”Viime vuosien aikana Boliden Harjavalta Oy on uudistunut merkittävästi sekä omaa toimintamalliansa, että toimintatapoja ja yhteistyötä merkittävimpien tuotantoa tukevien yhteistyökumppanien kanssa. Neuvottelimme syksyllä 2016 aikana palvelukokonaisuudesta lukuisten palveluntuottajien kanssa ja valituksi tuli Sataservice Oy. Sataservice Oy sisäisti parhaiten Boliden Harjavallan tavoitteet ja tarpeet, sekä loi näiden pohjalta räätälöidyn palvelukokonaisuuden juuri asiakkaan tarpeisiin. Odotan innolla uuden yhteistyömme käynnistymistä täyteen laajuuteen, ja uskon vahvasti yhteistyömme tuottavan entistä parempia tuloksia niin turvallisuuden, kuin tuottavuuden osalta.”

Uuden kumppanuuden rooli on merkittävä Sataservicen tulevaisuuden suunnalle. Sataservice on jatkossa vahvasti mukana vastaamassa Harjavallan ja Porin tuotantolaitosten kunnossapidosta, ja ennen kaikkea vastuualueiden merkittävästä kehittämisestä. Huolehdimme saumattoman tuotannon varmistamiseksi nostureista, kunnonvalvonnasta, LVI:n rakennusten ja infran huollosta ja kunnossapidosta sekä tarjoamme konepajapalveluja. Lisäksi vastaamme hissien ja nosto-ovien tarkastuksista, huollosta sekä kunnossapidosta. Toteutamme palvelut Satakunnan aluehuoltojemme kautta, varmistaen Bolidenille parhaan osaamisen ja palveluvasteen. Sataservicellä on lähialueella noin 200 ammattilaista, joista osaa tullaan käyttämään Bolidenin kohteissa.

”Yhteistyö Boliden Harjavalta Oy:n kanssa on meille todella merkittävä ja antaa meille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä Harjavallan ja Porin alueen suurimmaksi alan toimijaksi. Asiakaslähtöinen toimintamallimme loi meille mahdollisuuden aloittaa kumppanuus Boliden Harjavallan kanssa, ja tulemme panostamaan vahvasti tavoitteiden täyttämiseksi niin työturvallisuuden, kuin tuottavuuden osalta. Asiakkaamme menestys on yhtä kuin meidän menestyksemme.”  Kommentoi Sataservicen toimitusjohtaja Thomas Luther.

Kokonaisuudessaan Sataservicen henkilömäärä kasvaa vuonna 2017 lähemmäs 400:aan henkeä, millä varmistamme asiakkaillemme monipuoliset palvelut omasta talosta. Tavoitteemme on tehokas ja läheinen yhteistyö, näin olemme vahvasti mukana parantamassa asiakkaamme tuottavuutta.

 

Kuvassa Boliden Harjavalta Oy:lta Timo Lehtinen, Erik Haviala, Markus Haavisto ja Keijo Mäki. Sataservice Oy:lta Thomas Luther, Sami Yski, Lasse Heininen ja Tapani Metsävuori.

 

 

Sataservicen ja Bolidenin allekirjoitustilaisuus

 

Kirjoittanut: Jenna Potila