Metallitekniikka 2/2017: Kunnossapidon kulut kuriin kumppanuudella

Metallitekniikka -lehden tämän vuoden toinen julkaisu pitää sisällään artikkelin yhteistyöstämme Metso Flow Controlin kanssa. Artikkelista käy ilmi, kuinka kunnossapidon kuluista on mahdollisuus säästää ja samalla parantaa toimintaa, kun tehdään oikeat ratkaisut.

Metso oli hankkinut kunnossapidon palvelut talon ulkopuolelta jo viidentoista vuoden ajan. Ongelmaksi oli kuitenkin osoittautunut kunnossapitokulujen huono ennustettavuus, johon vuonna 2015 haettiin muutosta uuden alihankkijan ja kiinteän vuosihinnan avulla. ”Haimme yhteistyökumppania, joka tarjoaa laadukkaat palvelut ennustettavasti ja kustannustehokkaasti” kertoo Riku Niemi, hankintajohtaja, Metso Flow Control. Sataservicen vahva yhteistyö asiakkaiden kanssa ja tavoite toimia yhteistyökumppanin tuottavuuden kehittäjänä, vastasi Metson yhteistyökumppanin kriteereitä.

Alihankkijan vaihto pitää sisällään aina riskejä, mutta sujuva yhteistyö ja johdon oikea ote ovat avaimet ongelmien minimointiin. Artikkelissa Niemi kertoo erityisesti Sataservicen johtamiskulttuurin vaikuttaneen alkuvaiheen mahdollisten suurimpien karikoiden välttämiseen. Yllättävistäkin tilanteista selvittiin nopeasti ja joustavasti.

Nyt vuoden yhteistyön jälkeen kustannuksissa on näkynyt selkeästi positiivisia muutoksia. Yhteinen päämäärä on löytynyt jatkuvan vuorovaikutuksen, rehellisyyden ja avoimen hintakeskustelun myötä. Sataservicen toimitusjohtaja Thomas Luther kommentoi artikkelin lopussa, kuinka kunnossapitoyrityksen on tärkeää muokata toimintatapansa jokaisen tehtaan ja asiakkaan erikoistarpeiden mukaiseksi.

Artikkeli luettavissa kokonaan Metallitekniikka 2/2017 lehdessä.